Hier en Daar.

Hier en Daar.

Voor mij persoonlijk is het contact met overleden personen, maar ook gidsen van mensen best makkelijk te leggen.

Het lijkt ‘’normaal’’ voor mij te zijn.
Vanaf jongs af aan heb ik me altijd bedacht dat het mogelijk is en kan zijn. Ik heb er nooit te moeilijk over gedacht want ik wist dat het kon. Het is iets natuurlijks…

Als mensen overlijden denken vele mensen dat zo iemand echt helemaal weg is.

Voor mij is een overleden persoon niet weg, maar altijd nog bereikbaar.
Vaak zie ik overleden personen. Zeker als iemand me iets verteld over een overleden persoon, dan voel ik eigenlijk al gelijk de energie van die overleden persoon en zie hem/ haar dan voor me. Ik krijg vaak dingen door wat die overleden persoon wil zeggen.
Voor mij is deze wereld van contact normaal. Ik voel me erin thuis.
Het doet me leven. Het maakt me blij want ik weet dat dit mijn doel is hier op aarde. Medium zijn.

Ik vind het erg verdrietig om te zien dat vele mensen verdrietig zijn om het overlijden van hun dierbare. Ze denken dat diegene echt helemaal weg is.
Terwijl ik vaak weet en zie dat die overleden persoon naast hun staat, vaak bij hun op bezoek komt.

Ieder mens kan dit ervaren en ervaart dit ook. Het is iets natuurlijks…

Ik wil aan alle mensen die een dierbaar persoon hebben verloren vragen om bij het volgende eens stil te staan:

– Heb je wel eens gevoeld dat jou dierbare die overleden is toch op een of ander manier bij je is, om je heen is? Of dat je hem of haar voelt? De aanwezigheid?
– Heb je wel eens dromen gehad over jou dierbare die overleden is?
– Heb je wel eens gedachten gehad vanuit het niets aan jou dierbare die overleden is?

Dit zijn namelijk enkel punten om nader te bezien.
Dit zijn momenten waarop jou dierbare die overleden is ook echt om je heen is.
Het is namelijk iets natuurlijks…
Ga eens voelen voortaan in zulke situaties, echt voelen. Doe de situaties niet af van ja het zal wel, maar neem eens wat de tijd. Ik denk namelijk dat je dan nog meer zult kunnen voelen en zou kunnen ervaren van jou dierbare die overleden is.
Ik weet namelijk dat iedereen dit kan. Er zijn geen grenzen. Het is iets natuurlijks…

Ik hoop dat ik met dit artikel de brug tussen ‘’Hier’’ en “Daar’’ wat korter kan maken en enige angst weg kan nemen die heerst bij mensen omtrent het leven wat ‘’Daar’’ is.
En dat ik mensen mag inspireren om het contact met hun dierbaren overledene aan te gaan.
Want Daar kan net zo goed Hier zijn.

Grace Cooke:
´´ Ik ben er vast van overtuigd dat het verlies en de dikwijls verbijsterende wanhoop, die door een sterfgeval worden veroorzaakt, veelal een sombere en duistere afscherming vormen tussen deze twee werelden: terwijl onbaatzuchtige liefde, berusting en een ongeschokt vertrouwen in het voortbestaan van de mens in voor ons begrip onvoorstelbaar betere omstandigheden deze ”sluier” heel dun zou kunnen worden, zodat er voor hen, die deze kennis verwerven, nauwelijks een scheiding behoeft te bestaan tussen ”hier” en ”daar”.”