Hsp anders bekeken.

Ik had spontaan een ingeving over het begrip en de mens die hoogsensitief is.
In mijzelf vroeg ik mij af; wat houdt dit nou eigenlijk in?
Ik kreeg als antwoord dat hoogsensitieve personen vaak erg gevoelig zijn, maar dat ontvankelijk zijn wellicht een beter, een mooier woord is om aan te duiden wat er gebeurt met een hoogsensitief persoon.
Een hoogsensitief persoon is namelijk ontvankelijk, voor van alles en nog wat en ontvankelijk zijn zien wij hier in het Westen vaak als iets wat negatief is, terwijl dit niet zo zeer zo hoeft te zijn.
Het is juist namelijk iets moois als jij ontvankelijk bent, want dit houdt in dat je open staat voor van alles en nog wat, dat jij kan ontvangen.
En hoe mooi is dat? Een mens die kan ontvangen?
En dit heb of krijg je niet zomaar, volgens mij heeft dit te maken met de mate van bewustzijn wat je al dan niet hebt ontwikkeld.
Ontvankelijk zijn, een prachtig woord, een staat van bewustzijn wat duidt op mogelijkheden.

De mens die Hsp is, is ontvankelijk, wat eigenlijk een prachtige gave is!
Maar er is een maar.
Deze gave heb of krijg je niet zomaar en als je dit dan eenmaal hebt dan weet je eigenlijk vaak niet hoe verder.
Want in onze maatschappij zijn we eigenlijk niet zo ver dat hiervoor een begeleiding is.
Een begeleiding voor de gave van ontvankelijk zijn.

Natuurlijk afgelopen jaren is er een opmars gekomen met betrekking tot het begrijp Hsp en zijn er inmiddels vele therapeuten die mensen hierin kunnen begeleiden, wat erg mooi is hoor als je hier baat bij hebt, maar ik persoonlijk ben eigenlijk niet zo van de labeltjes en ik vind Hsp eigenlijk al snel een label teveel.
Ook al ben ik dit zelf ook, ik zou mij zelf nooit voorstellen in de zin van; Hallo ik ben Annemarie en ik ben Hsp, want voor mijn gevoel sluit ik dan gelijk de deur in een klap.
De deur naar mogelijkheden… de deur naar ruimte… de deur naar vrijheid en inzicht, de deur naar leven!
Zelf zie ik het als een gave, een gave van ontvankelijk zijn.
En als je het woord ontvankelijk zijn neemt dan is dit een prachtig woord, met vele mogelijkheden, het opent juist de deur naar wellicht een beter begrip voor jezelf.