Wees in jezelf aanwezig.

Wees in jezelf aanwezig, in rust en stilte.

Nu op dit moment is er ook een staat van bewustzijn. Eentje waarvan je op dit moment niet goed beseft dat deze er is maar deze staat van ‘’zijn’’ is er wel degelijk. En eigenlijk is er niks voor nodig, alleen maar om er ‘’te zijn’’.

Er te zijn op dit moment zoals je nu bent is voldoende.

Deze staat van bewustzijn bestaat naast en in het dagelijks leven. Het bestaat daar, waar niks meer ‘’moet’’ of ‘’hoeft’’.

Het enige wat er voor nodig is, is om niks te doen. Niet meer te denken, ermee op te houden.

Vaak word gedacht dat ‘’bewust zijn’’ ligt in het denken, maar er is nog een andere staat van bewust zijn die er altijd is, ook als het denken stopt.

Juist als het denken stopt zul je de vrede, geluk, liefde kunnen voelen die er altijd als is.

De vrede, liefde en het geluk wat in elk moment, elke minuut van de dag stil verborgen ligt, want het is er altijd.
Het begint bij jezelf door steeds weer afstand te doen van het denken en daardoor de werkelijke aard van het ‘’zijn’’ te kunnen ervaren.

Het denken creëert een werkelijkheid wat niet op waarheid berust. Het is doordrongen van gedachtes, oordelen, overtuigingen etc.

Als je de staat van ‘’zijn’’ kunt ervaren die er altijd al is, zul je pas de echte en pure waarheid ervaren die er altijd al is en alleen maar ligt te wachten om opgemerkt te worden. Enkel daar is je rust te vinden.

Wees daarom in jezelf aanwezig, in rust en in stilte en merk dan op wat voor moois naar voren komt in de staat van ‘’zijn’’ waar enkel rust heerst.